Wat is Zumba:

Zumba betekent letterlijk 'lekker bewegen en plezier hebben'. Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Axe, Quebredita, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba is geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. Bijkomend voordeel is dat Zumba goed kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies. Al na een paar weken voel je verbetering aan je taille en dijbenen. Maar Zumba is vooral leuk en effectief.

Uw voordeel met Zumba:
Na een aantal Zumba-lessen heb je al de indruk dat het volgen van de Zumba een invloed heeft op je uithoudingsvermogen. Want hoe je het ook bekijkt. Het is en blijft een workout. Eén van Zumba's grote troeven is dat je je hele lichaam aan het werk zet. Je benen blijven constant in beweging door de danspasjes. Je armen komen erbij naarmate je je de oefeningen eigen maakt, dit brengt met zich mee dat ook je middel in beweging blijft.

Kwaliteit van Zumba:

De klassieke fitness- en groepslessen die worden gegeven bevatten vaak een reeks van bewegingen die telkens herhaald worden. Dit zou uiteindelijk tot verveling kunnen leiden. Het dynamische Zumba Fitness-programma biedt heel wat variatie en de afwisseling tussen de snellere en tragere nummers geven je de kans om even bij te komen en te herstellen.

Voor wie is Zumba:
Zumba is voor iedereen. Zowel vrouwen als mannen, maar ook kinderen kunnen deelnemen aan Zumba Fitnesslessen. Elke les is een groot feest, hierdoor merk je niet dat je aan het sporten bent. Het kent geen moeilijke choreografie en is geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt. Inmiddels wordt Zumba in meer dan 35 landen gegeven en dit aantal wordt met de dag steeds groter.

Bekijk hier de lesrooster & tarieven