Wat is Yoga (Hathayoga):

Dit bestaat uit een reeks lichaamshoudingen (asana's), ademhalingsoefeningen (pranayama's) en zelfonderzoekingen met de nadruk op het fysieke aspect. De woorden hatha, asana en dergelijke zijn woorden uit het Sanskriet. Dit is een taal uit het oude India waarin vele heilige geschriften zijn geschreven. De hathayoga kent circa 3600 lichaams- en ademhalingsoefeningen en heeft zich in duizenden jaren bewezen. Hathayoga getuigt van een denken in eenheid en heelheid.

Hathayoga komt ook terug in Mindfulness trainingen

Kwaliteit van de les:
Door het beoefenen van Hathayoga leert de mens innerlijk zien hoe zijn evenwicht is en zijn eigen levensloop beter te observeren. De mens kan veranderingen aanbrengen in denken, doen en handelen en zo ontstaat een totaliteitsbeleving. Je bent in staat om de hoofdrol te gaan spelen in zijn eigen leven en wordt bewuster van het leven om je heen.

Het is dan ook terecht dat we, als we een poosje aan yoga hebben gedaan, ons heel goed gaan voelen in lichaam en geest; dat zit nu juist in het hele yogasysteem verweven.

Wat doet Yoga met je?

  • geeft een betere lichaamshouding
  • zorgt voor lichamelijke ontspanning
  • vergroot het vermogen om te genieten in het nu
  • zorgt voor een groter bewustzijn van het lichaam en geest
  • vermindert impulsieve reacties op emoties en gedachten
  • vergroot het voelen, denken en handelen en spreken vanuit het hart

Voor wie?:
Yoga is in principe geschikt voor iedereen! Jong, oud, man, vrouw, soepel, stijf, pijnlijk lijf, gestressed, moeite met slapen, hyperventilatie, hoofdpijnklachten, etc. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen. Leeftijd speelt geen rol.

Bekijk hier de lesrooster & tarieven